Over deze website

Bijgewerkt op 15-4-2024.

Even voorstellen

Ik ben René Stout. Mijn hobby's zijn onder meer wandelen, fietsen, zingen (bij Con Amore en het Meppeler Mannenkoor), molenaar zijn bij de Zaandplatte, fotograferen en bij blijven in de wereld van de automatisering op het werk en thuis. Ik heb de opkomst van de homecomputer meegemaakt, het spelen met peek en poke op de Commodore 64, het worstelen met DOS, en later het werken met Apple, Windows en Linux. 

Ik werk sinds 2013 met Chromebooks, een verademing ten opzichte van het logge en (in mijn ogen) eigenwijze Windows.

Ik help veel mensen met vragen over en problemen met hun laptop, tablet en smartphone. Daarbij komt regelmatig de Chromebook ter sprake. Ik merk dat veel mensen niet weten wat een Chromebook is, en áls ze er al van gehoord hebben, weten ze vaak niet wat je er wel en niet mee kunt doen.
De informatie die ze van winkels en goed bedoelende kennissen krijgen, blijkt vaak niet te kloppen.

Hoewel er op het internet heel veel te vinden is over Chromebooks, heb ik het idee dat de hierboven genoemde mensen daar weinig aan hebben. De informatie is versnipperd, vaak doorspekt met computertermen en in het Engels. Daarbij komt nog dat je op veel plaatsen meningen over Chromebooks tegenkomt die gebaseerd zijn op halve waarheden en op beperkingen die deze apparaten ooit hadden, maar nu niet meer.   

Daarom heb ik besloten om zelf een website op te zetten, speciaal voor mensen die eigenlijk niets met computers hebben, maar er wel mee moeten werken, en daarbij geen gedoe willen hebben.

Ik pas de site bijna dagelijks aan. Niet alleen omdat Chromebooks steeds meer kunnen, maar ook omdat Google onophoudelijk bezig is, zijn producten te veranderen en te vernieuwen.

Daarnaast leer ik voortdurend en probeer ik de kwaliteit van mijn site te vergroten.

Bronvermeldingen

Je ziet op het internet meestal binnen een paar dagen talloze berichten over hetzelfde onderwerp verschijnen. Daardoor is het vrijwel ondoenlijk om met bronvermeldingen te werken.
De échte bron is vaak een blog van Google zelf, een aankondiging van een fabrikant of meldingen van mensen die de ontwikkeling van de Chrome software nauwgezet volgen.
Op de pagina Andere bronnen vertel waar ik mijn kennis vergaar.

Over de inhoud en bij vragen

Ik schrijf vanuit mijn eigen ervaring. Ik pretendeer absoluut niet dat mijn manier de enige is om iets te bereiken. Ik weet alleen dat het voor mijzelf werkt. Het zou zo maar kunnen dat dit dan ook voor anderen geldt.

Een website is het ideale medium om onderwerpen overzichtelijk te rangschikken en om er regelmatig op te kijken. Ook is hij goed te actualiseren. En dat is nodig, want weinig dingen veranderen zo snel als het internet, programma's en computers.

Een website is per definitie een medium voor eenrichtingsverkeer. Dat is soms lastig, want hoe kun je dan antwoorden krijgen die niet op de site staan?

Staan er fouten op de site?

Mis je informatie?

Heb je tips?

Laat het me weten!